Message Boards


All times are UTC - 5 hours




 [ 4 posts ] 
Author Message
 Post subject: Couldn't load external type... its assembly can't be found
PostPosted: Thu Nov 03, 2011 9:20 am 

Joined: Wed Sep 14, 2011 12:22 pm
Posts: 3

I have several Windows Mobile 5 and 6 Device applications in VS2008 and I've been using your Dotfuscator Community Edition and everything was fine in my old machine that broke down.
I was able to copy all my projects to a new machine and VS2008 projects build fine.
When I try the Dotfuscator project I had, there is a build error described below. I created a new project and the error persists.
I tried to find 'System.Windows.Forms.Control,System.Windows.Forms, Version=1.0.5000.0' with no success and I hope you can give me an idea how to solve this.
Regards
Pedro

Here is part of the build error (If you need the complete list, please inform me):
Backed up existing renaming map file C:\Wk2\XMob\Map.xml to C:\Wk2\XMob\Map.13.xml
Loading Assemblies...
Running C:\Program Files\\Microsoft SDKs\Windows\v6.0A\bin\ildasm.exe /OUT=C:\Users\Gpb\AppData\Local\Temp\~XMo.19\XMob.exe.il /TEXT /NOBAR /RAWEH /QUOTEALLNAMES /UTF8
/FORWARD C:\Wk2\XMob\XMob\bin\Release\XMob.exe
Renaming...
Writing map file to C:\Wk2\XMob\Map.xml
Writing Assemblies...
Couldn't load external type because its assembly can't be found: System.Windows.Forms.Control,System.Windows.Forms, Version=1.0.5000.0, Culture=neutral,
PublicKeyToken=969db8053d3322ac, Retargetable=Yes
=== Pre-bind state information ===
C:\Wk2\XMob\XMob\bin\Release\XMob.exe
LOG: DisplayName = System.Windows.Forms,
Version=1.0.5000.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=969db8053d3322ac, Retargetable=Yes
LOG: Appbase = C:\Wk2\XMob\XMob\bin\Release
LOG: Processing DEVPATH.
LOG: DEVPATH
not enabled. Falling through to regular bind.
LOG: Checking Cache
LOG: Assembly not found in cache.
LOG: Processing CodeBase
LOG: Codebase not set.
LOG: Checking
AssemblyFoldersEx paths for runtime version v2.0.50727.
LOG: Probing C:\Program Files\Microsoft ASP.NET\ASP.NET MVC 2\Assemblies\\System.Windows.Forms.dll
LOG: Probing
C:\Program Files\Microsoft ASP.NET\ASP.NET MVC 2\Assemblies\\System.Windows.Forms\System.Windows.Forms.dll
LOG: Probing C:\Program Files\Business Objects\Common
\2.8\managed\\System.Windows.Forms.dll
LOG: Probing C:\Program Files\Business Objects\Common\2.8\managed\\System.Windows.Forms\System.Windows.Forms.dll
LOG: Probing C:
\Program Files\Microsoft SDKs\Microsoft Sync Framework\v1.0\Runtime\x86\\System.Windows.Forms.dll
LOG: Probing C:\Program Files\Microsoft SDKs\Microsoft Sync Framework
\v1.0\Runtime\x86\\System.Windows.Forms\System.Windows.Forms.dll
LOG: Probing C:\Program Files\Reference Assemblies\Microsoft\FSharp\2.0\Runtime\v2.0\
\System.Windows.Forms.dll
LOG: Probing C:\Program Files\Reference Assemblies\Microsoft\FSharp\2.0\Runtime\v2.0\\System.Windows.Forms\System.Windows.Forms.dll
LOG:
Probing C:\Program Files\Microsoft Visual Studio 9.0\Visual Studio Tools for Office\PIA\Office11\\System.Windows.Forms.dll
LOG: Probing C:\Program Files\Microsoft
Visual Studio 9.0\Visual Studio Tools for Office\PIA\Office11\\System.Windows.Forms\System.Windows.Forms.dll
LOG: Probing C:\Program Files\Microsoft Visual Studio
9.0\Visual Studio Tools for Office\PIA\Office12\\System.Windows.Forms.dll
LOG: Probing C:\Program Files\Microsoft Visual Studio 9.0\Visual Studio Tools for Office\PIA
\Office12\\System.Windows.Forms\System.Windows.Forms.dll
LOG: Probing c:\Program Files\Microsoft.NET\Primary Interop Assemblies\\System.Windows.Forms.dll
LOG: Probing
c:\Program Files\Microsoft.NET\Primary Interop Assemblies\\System.Windows.Forms\System.Windows.Forms.dll
LOG: Probing c:\Program Files\Common Files\Microsoft Shared
\MSEnv\PublicAssemblies\\System.Windows.Forms.dll
LOG: Probing c:\Program Files\Common Files\Microsoft Shared\MSEnv\PublicAssemblies\\System.Windows.Forms
\System.Windows.Forms.dll
LOG: Probing c:\Program Files\Microsoft Visual Studio 9.0\Common7\IDE\PublicAssemblies\\System.Windows.Forms.dll
.......
Bin Path not set LOG: Loose binding enabled. Probing for later versions.
Build Error.



Top
  
 
 Post subject: Re: Couldn't load external type... its assembly can't be found
PostPosted: Mon Nov 07, 2011 11:10 am 

Joined: Tue Nov 03, 2009 10:56 am
Posts: 5

Hi Pedro,

What you're trying to do is not supported by the CE version.
If you need information to upgrade to the Pro version, you can contact eurosolutions@preemptive.com (for European users) or solutions@preemptive.com (for non European users).
You can also register for an evaluation on the web site.

David.



Top
  
 
 Post subject: Re: Couldn't load external type... its assembly can't be found
PostPosted: Tue Nov 08, 2011 1:41 pm 

Joined: Wed Sep 14, 2011 12:22 pm
Posts: 3

Hello, David
thanks for your answer.
As I said in my first post, I was using CE with Windows Mobile 5 and 6 and all went fine and well.
Anyway, I'll look into the other versions.
Regards
Pedro



Top
  
 
 Post subject: Re: Couldn't load external type... its assembly can't be found
PostPosted: Wed Nov 09, 2011 8:42 am 

Joined: Tue Nov 03, 2009 10:56 am
Posts: 5

Pedro,
With the Pro edition, you will be able to set a load path to access to the requested version of the missing DLL.
David.



Top
  
 
Display posts from previous:  Sort by  
New Topic | Post Reply  [ 4 posts ] 

All times are UTC - 5 hours


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
cron